Anticonceptie

Hoewel de meeste vrouwen hun hoofd niet hebben staan naar anticonceptie na de bevalling, is het toch een onderwerp waar tijdig over nagedacht moet worden. Al voordat je je eerste menstruatie krijgt, heb je weer een eisprong en kun je dus weer zwanger raken. Het moment waarop je opnieuw vruchtbaar bent is dus niet bekend. Wil je geen risico lopen op een nieuwe zwangerschap, dan is het verstandig om goed na te denken over anticonceptie.

Borstvoeding beschermt niet tegen een nieuwe zwangerschap! Borstvoeding en de pil gaan vaak niet goed samen. De pil kan er voor zorgen dat de voeding terug loopt en de hormonen kunnen bij je kindje terecht komen. De mini-pil of de zogenaamde borstvoedingspil mogen weer wel. En daarnaast zijn het spiraaltje of een condoom ook te combineren met borstvoeding.

Ga op tijd naar je huisarts voor overleg over welk soort anticonceptie geschikt voor je is. Meer informatie kun je vinden op www.anticonceptie.nl.

 

Kwaliteitsregister

In de praktijk hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Uiteraard zijn wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

 

Deze inschrijving is een officieel keurmerk dat aantoont dat de praktijk werkt volgens de richtlijnen en standaarden van de KNOV. Voor meer informatie kun je terecht op www.knov.nl.

Contact

Hoofdstraat 9, 9501 CL Stadskanaal

Praktijk: 0599 65 22 47

Spoed: 06 13 33 55 51

Fax: 0599 65 84 07

E-mail: info@verloskundigenflow.nl